Waarom een houten regenton of kunststof regenton kopen?

goedkope-houten-regentonnen-en-kunststof regentonnen

Denkt u aan een regenton kopen? Houten regentonnen en kunststof regentonnen zijn beide populair voor het opvangen van regenwater. Ze hebben echter verschillende eigenschappen. Hieronder benoemen wij de 3 belangrijkste verschillen tussen houten- en kunststof regentonnen om op te letten bij een regenton kopen:

Materiaal:

  • Houten regentonnen: Deze tonnen zijn gemaakt van oude wijnvaten of whiskyvaten en worden gemaakt van verschillende houtsoorten. Eikenhout en kastanje hout wordt het vaakst gebruikt.
  • Kunststof regentonen: Kunststof tonnen zijn gemaakt van duurzaam en gerecycled plastic. Denk hierbij aan verpakkingsmateriaal, plastic flessen en PVC.

Uiterlijk:

  • Houten regentonnen: Deze hebben een traditionele en rustieke uitstraling die goed passen in iedere tuin of terras. Iedere ton is uniek want ze worden met de hand gemaakt. Het deksel met daarop het logo van het wijnhuis of whiskeyhuis gebrand draagt bij aan de authenciteit. • Kunststof regentonnen: Kunststof tonnen zijn er in diverse vormen, rond, ovaal, rechthoekig en zelfs vlak zodat je deze als onderdeel van je tuinschutting kunt plaatsen. De tonnen zijn in verschillende kleuren leverbaar zoals grijs, oranje of blauw en hebben een strak en modern uiterlijk.

Onderhoud:

  • Houten regenton: Ze hebben niet tot nauwelijks onderhoud nodig. Belangrijk is dat de ton altijd gevuld is met water om uitdrogen van het hout te voorkomen waardoor lekkage kan ontstaan. In de winter bij strenge vorst moet al het water uit de ton om vorstschade te voorkomen.

Ter bescherming van het hout kun je tweemaal per jaar de buitenkant insmeren met gekookte lijnzaadolie. Als laatste adviseren wij om een zogenaamde verhoger te plaatsen. Deze zorgt ervoor dat de bodem van de ton niet rechtstreeks op de grond komt te staan. Doordat de wind er onder door kan waaien voorkomt dit verrotting van het hout.

  • Kunststof regenton: Kunststof tonnen zijn minder gevoelig voor weersinvloeden en makkelijker schoon te houden. Af en toe een borstel er doorheen halen en het vuil eruit spoelen. Zorg ook hier voor vers water en sluit de ton goed af met het deksel zodat muggen geen eitjes kunnen leggen. Het verkleuren van de tonnen komt niet of nauwelijks meer voor, dus daar hoef je niet bang voor te zijn.

Regenton kopen en bespaar kosten!

Met het gratis opgevangen regenwater kun je méér dan alleen je tuin besproeien en je planten en bloemen water geven. Zo kun je het overtollige water in je tuin laten vloeien wat de bodemgesteldheid verbeterd. Zorg dat bij een flinke regenbui het zwembad in de tuin staat en zich zo kan vullen met hemelwater en je niet honderden liters kraanwater verspild.

Het is financieel nu nóg aantrekkelijker om een regenton te kopen! Veel gemeenten verstrekken subsidie op het afkoppelen van het regenwater. Hoe hoog deze subsidie is, is afhankelijk van de wijze van afkoppelen en de oppervlakte in m2’s van het dak.

Kijk op deze website op welke subsidie jij recht hebt en kies online een mooie regenton uit. Of kom langs in onze buitenwinkel in Uddel waar tientallen modellen te bezichtigen zijn.

Waarom een houten regenton of kunststof regenton kopen?
De waardering van rondomton.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 287 reviews.